La Florestina, ADN Institut, Luami Associació i Arqbag Cooperativa guanyen el 4t Concurs d’Emprenedoria

Les iniciatives premiades rebran una subvenció de 5.000 euros

El projecte de cervesa artesana La Florestina, ubicat a la Floresta, ha estat un de les iniciatives guanyadores del 4t concurs d’Emprenedoria i Economia Social, impulsat per l’Ajuntament. El certamen també ha premiat aquest divendres les iniciatives ADN Institut, Luami Associació i Energia Escolar / ARQBAG Cooperativa en una edició en què hi han participat set projectes, que van ser seleccionats al juliol d’entre un total de 19 iniciatives. Les iniciatives premiades rebran una subvenció de 5.000 euros. L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha definit el concurs com a ‘pioner a Catalunya i a Sant Cugat’, també com una iniciativa que ‘encaixa amb el tarannà emprenedor de la ciutat i amb la seva agenda sostenible’. Fortuny ha subratllat les dades d’ocupabilitat que ha generat al llarg d’aquests quatre anys: ’51 llocs de feina, 22 dels quals de certa complexitat’, ha dit. A més, ha destacat que del total de projectes seleccionats al llarg de totes les edicions, n’hi ha 18 d’actius.

El membre de La Florestina Riccardo Casentini ha subratllat la dimensió social i comunitària del seu producte, que pretén ser un ‘motor de dinamització’ al barri de la Floresta. Una dinamització per la qual també lluita un altre dels projectes guardonats: Luami Associació, que també a la Floresta impulsa accions de circ com a mitjà per a la transformació social.

Una altra de les iniciatives premiades, ADN Institut, es focalitza en l’anàlisi genètica per a particulars i a empreses. Una eina que, en paraules d’un del seus impulsors, Joan Simó, permet ‘detectar malalties hereditàries i conèixer els medicaments que funcionen en relació amb la nostra gènetica’. Per altra banda, Energia Escolar / ARQBAG Cooperativa impulsa l’eficiència energètica a les escoles.

Els projectes finalistes han estat The PlayCook, SenSacional i MarginArte.

Moltes gràcies especialment a Philippa Parry i Manos de Fuego per haver-ho aconseguit juntes ☺️

ENLLAÇ A NOTA DE CUGAT.CAT

ENLLAÇ A VÍDEO ESCUELA DE CIRCO

ENLLAÇ A VÍDEO SENCER